Broers en zussen in en om het ziekenhuis

broers_en_zussen_in_en_om_het_ziekenhuis

Anjet van Dijken

 

Eerste Praat Klets Doeboek voor 'brussen'

 

690.000 kinderen leven in Nederland en Vlaanderen met een (chronische) ziekte. Broers en zussen zijn betrokken bij de zieke maar hebben het zelf ook moeilijk, de ziekte heeft vaak een enorme impact op hun leven..

 

Broers en zussen willen gezien worden, maar durven veelal niet veel voor zichzelf te vragen. Om hun ouders niet verder te belasten stoppen ze hun gevoelens vaak weg. Dit optimistische en praktische boek geeft die broers en zussen een boost: een duwtje in de rug. Het laat hen aan het woord en is luchtig en met humor geschreven.

 

Het PRAAT KLETS DOE boek helpt de broers en zussen om te begrijpen wat er gebeurt en om er met anderen over te praten: Hoe het is, voor hen. Met:

 

• 21 verrassende PRAATvragen, zoals:
- Wat wil je uitvinden om je broer of zus te helpen?
- Hoe wil je het ziekenhuis fijner maken voor jezelf?
• 21 interessante KLETSverhalen om over verder te praten: van oudere broers en zussen en professionals in & om het ziekenhuis vertellen wat zij precies doen.
• 21 keer DOEN: ter afleiding, voor als je je verveelt of om lekker niets te doen.

 

Kijk het boek in

 

'Alleen luisteren naar wat kinderen willen en nodig hebben is niet genoeg, er moet ook iets mee mee gedáán worden: daarom hebben we dit boek gemaakt.'
Hester Rippen
Directeur Stichting Kind en Ziekenhuis

 

‘Ontzettend mooi boek! Alles komt er in aan bod. Het boek bespreekt het 'zoals het is’. Dit boek moet op zoveel mogelijk plekken in ieder (kinder)ziekenhuis liggen, zodat ouders en kinderen het boek ‘bij toeval' in handen krijgen. '
Els Jonker
Jeugdarts & Ambassadeur Jonge Mantelzorg AJN Jeugdartsen Nederland

 

anjet_van_dijkenMr Anjet van Dijken schreef dit boek voor het Brussen Boost Project van Stichting Kind en Ziekenhuis. Journalist en schrijver Anjet van Dijken (1976) heeft een blinde, verstandelijk gehandicapte broer. Ze schreef het eerste Nederlandse broers- en zussenboek, is co-auteur van de 'Quickscan naar de Ondersteuningsbehoefte van Brussen' van het Nederlands Jeugdinstituut, en initieerde verscheidene online communities zoals de succesvolle Lotje&co brussen op Facebook.

 

Over het boek en filmpjes > Meer info
Over Stichting Kind en Ziekenhuis > Meer info

 

Waarom een boek voor de broers en zussen?

'Om me een beetje op te vrolijken.'– Romy ( 8 jaar)

'Voor tips hoe om te gaan met mijn drukke papa en mama.'– Finn (10 jaar)

 

Brussen Boost Project
De verschijning van dit boek vormt de kick off voor het Brussen Boost Project onder leiding van Stichting Kind en Ziekenhuis: het eerste project waarin broers en zussen van kinderen met een chronische aandoening centraal staan, met in het voorjaar het eerste bijscholingssymposium voor professionals, en dat (op termijn) voor aanpassing zorgt van de criteria voor familie- en kindgerichte zorg. Het project werd mede gefinancierd door Fonds Nuts Ohra - Zorg én Perspectief.

 

Meer info

Bestel hier
€ 19,99