De loden mantel

De-loden-mantel

Kirsten Emous

 

Dit is een uitvoerige, journalistieke studie over de stand van het land geschreven vanuit het perspectief van de mantelzorger zelf. Nederland telt drie tot vier miljoen mensen die in meerdere of mindere mate zorg verlenen aan zieke familieleden, vrienden, buren en anderen. Zij ondersteunen hen thuis, in het ziekenhuis, of in een verzorgings- of verpleeghuis. De mantelzorg is een onmisbare schakel in de gezondheidszorg. Sterker nog, het gehele stelsel van gezondheidszorg is erop gebaseerd.

Mantelzorg is letterlijk loodzwaar. Veel mantelzorgers hebben naast deze verzorgingstaak een baan alsmede gezinsleden die ook veel zorg en aandacht behoeven. Dit alles kan leiden tot enorme problemen, van organisatorische maar ook van fysieke en psychische aard. Onze moderne maatschappij leunt hevig op deze ouderwetse maar ook onvermijdbare hulp bij de zorg voor derden. Het is een fenomeen dat nogal eens te licht wordt bezien.

 

De loden mantel behandelt alle aspecten van mantelzorg. De vrijwilligers zelf zijn de hoofdrolspelers in dit indrukwekkende boek, dat daarmee ook een ode aan hen is en hen een hart onder de riem wil steken. Kirsten Emous is wetenschapsjournaliste.

 

Bestel hier
€ 25,00