Levensalbum

Huub Buijssen en Riet Fiddelaers-Jaspers

 

Levensalbum is een boek voor dementerende mensen en hun familie en verzorgers. Het is behulpzaam bij het vastleggen van het leven van iemand die aan het vergeten is. Het is ook een contactinstrument. Door samen aan het Levensalbum te werken, blijf je in contact met je dementerende partner of ouder (broer of zus) en breng je de tijd op een aangename manier door. Omdat het Levensalbum losbladig is, kan het helemaal op maat van de naaste gemaakt worden. Een zelfgekozen foto op de omslag maakt het tot een eigen boek.

Bij het Levensalbum zit een uitgebreide handleiding met achtergrondinformatie over dementie, tips over communiceren met dementerende mensen en instructies voor het gebruik van het album. De tekst is helder en toegankelijk voor iedereen geschreven. De voorbeeldteksten zijn duidelijk en herkenbaar waarbij persoonlijke ervaringen verwerkt zijn.

 

Over de auteurs
Huub Buijssen is bekend van zijn werk en zijn publicaties over dementie (onder andere zijn bestseller en in diverse  talen verschenen De heldere eenvoud van dementie).
Riet Fiddelaers-Jaspers is werkzaam bij Stichting Parelmoer, een stichting die ondersteuning biedt in het omgaan met de dood van anderen aan mensen met een verstandelijke beperking en/of een sociaal-emotionele ontwikkelingsstoornis.

 

Bestel hier
€ 19,90