Samenvatting van de casusbeschrijving en analyse


Het werk van Expertisecentrum Familiezorg (Exfam) en de Methode Familiezorg wordt in deze casusbeschrijving uitgewerkt aan de hand van een intensief ondersteuningstraject bij een gezin met twee tienerkinderen waarvan de moeder 23 jaar geleden een herseninfarct heeft gehad. Na 21 jaar neemt de inmiddels volwassen zoon contact op met een familiecounselor van het Expertisecentrum. De familiecounselor treft een heftige, ontspoorde situatie aan.

 

Met het gezin bespreekt zij wat hen is overkomen en hoe hun leven zich in de afgelopen twintig jaar heeft ontwikkeld. Het infarct treft de moeder in de zomer van 1992. Met haar man heeft ze tot die tijd de zorg voor haar tienerkinderen. Lees meer

Twan heeft als de zoon van het gezin Exfam gebeld en was zo gegrepen door de begeleiding van een van de medewerkers dat hij zich wilde verdiepen in de werkwijze van Exfam. Hij heeft de cursus trainer familiezorg bijgewoond. In het kader hiervan geeft hij een presentatie over een van de grondslagen van het werk: “Ontschuldigen is nodig om waardevrij met anderen om te gaan” en past dit toe op zijn eigen zorgsituatie. Daarmee belicht hij een stukje van de puzzel van de basis van het werken met de Methode Familiezorg.

Benieuwd naar de mogelijkheden?


Bel 013 – 544 33 43

Geraldine P. uit Papendrecht

‘Hoe regel je zorg voor je ouders als je het als broers en zussen onderling niet met elkaar kunt vinden? ’

Begeleider – Amarant Tilburg

‘Docent geeft op een leuke speelse manier les. Wisselt voldoende af tussen theorie, beeldmateriaal en opdrachten.’

Begeleider – Philadelphia groep

‘Ik vond de opzet erg prettig. De cursus bevatte voldoende raakvlakken met de praktijk waar ik werk. Erg volledig.’